Onze oplossingen voor teeltadviseurs

Monitor op afstand de voortgang en verrichtingen van uw klanten.
zo. 5 feb 2023 -
buitentemperatuur:   7°C
windsnelheid:   7 km/h
zonsopkomst:   07:17
zonsondergang:   16:36
huidig weer:   zeer lichte bewolking

Oplossingen voor teeltadviseurs

LetsGrow.com bewijst zich met MyLetsGrow al jaren als een uiterst krachtig platform voor teeltadviseurs wereldwijd. Het is gemaakt precies voor hetgeen u doet: monitoren op afstand. Het bespaart u tijd en levert bij actief gebruik een kwaliteitsverhoging op van uw dienstverlening. Bovendien verhoogt u het rendement van uw klant door MyLetsGrow in te zetten. LetsGrow.com heeft met het concept “Monitoring op Afstand” het ideale hulpmiddel voor teeltadviseurs gecreëerd.

Door gebruik van MyLetsGrow kunt u “Monitoring op Afstand” voor meerdere doeleinden inzetten:

  • Als centraal punt waar alle relevante data van uw klanten bij elkaar komen: klimaatdata, teeltcijfers, fotomateriaal, gewasbeschermingsinzet, arbeidscijfers en sensordata.
  • Als analysetool betreffende teeltcijfers en –strategie.
  • Als realtime en automatisch communicatiemiddel met uw klanten.

Monitoring op Afstand

Als teeltadviseur wilt u op de hoogte blijven van de teelt(strategie) van uw klanten. Daarvoor heeft u gegevens nodig, zoals: “Hoe groeien de planten?”; “Welk klimaat wordt aangehouden?”; “Hoe geschiedt de watergift?”; “Wat is de plaagdruk?”; enzovoorts. In de praktijk wordt hiervoor nog veelal gewerkt met losse Excel-bestanden die, samen met foto’s, heen-en-weer worden gemaild.

Dit zijn handmatige acties. De kweker dient zaken uit zijn klimaatcomputer over te tikken, te combineren met foto’s en te sturen via e-mail. LetsGrow.com heeft hiervoor een oplossing die een aantal van deze handelingen automatiseert én die ervoor zorgt dat voor al uw klanten de informatievoorziening hetzelfde is. Deze twee redenen zorgen ervoor dat de informatie altijd up-to-date is, waardoor u uw werk efficiënter kan doen en sneller kan bijsturen wanneer nodig.

Alle groei-informatie bij elkaar

Door het gebruik van LetsGrow.com heeft u van uw klanten alle groei-informatie gestructureerd bij elkaar. Altijd op dezelfde manier, waardoor iedereen het op dezelfde manier interpreteert.

Door groeidata met elkaar te delen; door belangrijke kengetallen uit te rekenen en met elkaar te delen; en door foto’s binnen de omgevingsfactoren te plaatsen en te delen, behoudt u het overzicht. Het platform zet data om naar informatie. Zo zorgt het realtime delen van essentiële informatie voor continue focus bij u en uw klanten.

Wanneer u uw klant bezoekt, bent u al op de hoogte van de stand van zaken. U kunt dus meteen ter zake komen.

Altijd op de hoogte

LetsGrow.com heeft meerdere functionaliteiten gemaakt die heel handig zijn voor teeltadviseurs. Zo kunt u waar dan ook ter wereld inloggen in het systeem. U kunt dus altijd meekijken met één of meerdere van uw klanten.

Verder zorgt de e-mailnotificatie-functionaliteit ervoor dat u per grafiek of overzicht kunt aangeven wanneer u hiervan een e-mail wilt ontvangen. Dit kan periodiek zijn (bijv. elke dag of week), maar ook op basis van condities. Dat betekent dat het mogelijk is om aan te geven dat u alleen een e-mail wilt ontvangen wanneer een bepaald gegeven (bijvoorbeeld de kastemperatuur) onder of boven een bepaalde waarde uitkomt (bijvoorbeeld 18° C). U kunt ook een e-mailnotificatie ontvangen wanneer deze lijn afwijkt van het gemiddelde van meerdere lijnen. U ontvangt dan direct de desbetreffende grafiek in een e-mail en blijft zo uitstekend op de hoogte van de situatie bij uw klant.

Analysemogelijkheden

LetsGrow.com combineert met “Monitoring op Afstand” meerdere gegevens met elkaar, waardoor analyses mogelijk zijn. We hebben al diverse analysetools ontwikkeld en staan altijd open voor uw suggesties en ideeën. Ook kunnen we op maat gemaakte analyses verzorgen die alleen aan u en uw klanten beschikbaar worden gesteld.

Enkele voorbeelden van beschikbare analysetools, zijn de RTR-grafiek en de klimaatmonitor. Met de RTR-grafiek is het mogelijk om de Radiation weg te zetten tegen de Temperature; zo verkrijgt men de Radiation Temperature Ratio. De etmaaltemperaturen worden dan als punten weggezet tegen straling en dienen te vallen binnen de gewenste bandbreedte. Dit geeft in één oogopslag weer of uw klant uw advies goed heeft begrepen en toegepast. Op de dagen die er buiten vallen, kan dan snel worden ingezoomd.

Met de Klimaatmonitor is het mogelijk om de gewenste temperatuur, RV en CO2 op te geven ten opzichte van een gespecificeerde instraling. Onze cloud software toont dan aan wanneer uw omstandigheden goed zijn en wanneer niet. Dat biedt snel inzicht in het kasklimaat, zonder dat u alle grafieken hoeft te scannen.