Gearbox dashboard

Gearbox dashboard

In de data gedreven markt van nu, waarin kennis zowel essentieel als schaars is en telen steeds vaker op afstand plaatsvindt, bestaan mooie kansen om nog effectiever te telen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de koppeling tussen MyLetsGrow van LetsGrow.com en GearSense van Gearbox.

GearSense maakt dag en nacht opnamen van uw gewas, vanuit elke gewenste hoek en kan dankzij Artificial Intelligence (AI) bepalen hoe deze het ontwikkelt. Hierdoor wordt de handmatige registratie van zaken als zetting en rijping uiteindelijk overbodig én minder gevoelig voor menselijke fouten. Bovendien  wordt alle data automatisch consistent vastgelegd, iets wat essentieel is voor effectief data gedreven telen.

Alles kunt u vervolgens gemakkelijk terugvinden op het Gearbox Dashboard binnen MyLetsGrow. Op dit dashboard kunt u de klimaatomstandigheden van uw gewas zien ten tijde van de gemaakte opnamen. Door met uw muis de klimaatgrafiek te volgen, ziet u aan de rechterhand in één oogopslag de bijbehorende foto van uw gewas. In periodes van 24 uur, één week, vier weken, een half jaar, een jaar of vanuit een handmatig ingesteld bereik; het kan allemaal.

Uiteraard behoort het bekijken van een time-lapse ook tot de mogelijkheden. Dat kan vanuit elke hoek en periode naar wens. De gemaakte opnamen worden dan kort op elkaar weergegeven waardoor u de gewasontwikkeling met eigen ogen ziet plaatsvinden.

Door deze rijkdom aan continu gegenereerde data vervolgens aan een oogstprognose  AI-model van LetsGrow.com te koppelen, wordt het zelfs mogelijk om op termijn zeer accurate oogstvoorspellingen te doen.

Ten slotte zorgt de centrale opslag ervoor dat locatie geen enkele factor meer hoeft te vormen. Waar u ook in het land of ter wereld bent – en dat geldt uiteraard ook voor (uw) consultants en teeltadviseurs – u ziet altijd hoe uw gewas er op dat moment bij staat en zich ontwikkelt.

Contact Ton

Meer features