United Farms

United Farms

Klantverhaal Plant Empowerment

Bekijk deze video en zie hoe United Farms verandert in een datagedreven organisatie.

Robert van der Geest, operationeel directeur van het Mexicaanse groentebedrijf United Farms (65 hectare), is een van de initiatiefnemers die zich meer gaat richten op het juiste gebruik van data binnen het bedrijf. Ze kiezen ervoor om het Plant Empowerment-concept te gebruiken voor hun teeltproces en MyLetsGrow in te zetten voor de analyse en het monitoren.

Robert: “Plant Empowerment helpt ons als bedrijf om betere beslissingen te nemen, de groeiomstandigheden te optimaliseren, de productie te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. Allemaal met het doel het bedrijfsresultaat te verbeteren.

“We leren om ons veel meer te concentreren op gegevens over het gewas zelf. We maken gebruik van de beschikbare energie om de gewasomstandigheden te optimaliseren. Altijd op zoek naar de balans van de verschillende elementen, waaronder het omzetten van energie of licht in fotosynthese, het handhaven van de relatieve vochtigheid of het optimaliseren van de vochtigheid. Hoe krijgen we de snelheid in het gewas met behoud van een stabielere temperatuur en stralingssnelheid.”

Or Weiss, teler bij United Farms en gebruiker van LetsGrow.com: “Als je eenmaal het Plant Empowerment-concept leert kennen door het toe te passen, heb je al de waarden die je zoekt en ontdek je welke werken om de verschillende balansen te bereiken”.

Ik gebruik MyLetsGrow veel om te analyseren. Het geeft me namelijk alle tools om te analyseren: om de dag ervoor te vergelijken met wat nu is. In MyLetsGrow kan ik ook de streefwaardes bepalen waarnaar ik op zoek ben en ik zie heel snel of ik binnen deze streefwaardes blijf of niet. Ook analyseer ik waarom het is gebeurd”.

Het gebruik van MyLetsGrow bij United Farms

Binnen United Farms gebruiken ze MyLetsGrow om meerdere locaties met elkaar te verbinden qua data. We trainen ook de telers om de gewasregistratie te doen; en we helpen bij het trainen van de telers in het toepassen van het concept van Plant Empowerment.

We hebben ook alle gewas- en klimaatgegevens van de afgelopen jaren geanalyseerd om erachter te komen wat United Farms zou kunnen verbeteren in hun groeiproces. Daarnaast gebruiken we deze analyses om de optimale teeltstrategieën voor de specifieke gewassen in de specifieke kassen te bepalen. We hebben dashboards gemaakt waarbij de telers en de teelt directeur controleren en volgen hoe het gewas het doet volgens deze streefwaarden.

Voor de directie van het bedrijf is het nu transparanter wat er in al hun kassen gebeurt en waarom.

Contact Winny