Agro Care

Agro Care

Gewasregistratie Teeltmanager
Wachten op Excel-bestanden is verleden tijd.

Na een korte proefperiode op meerdere locaties, werken sinds begin januari 2017 alle locaties in binnen- en buitenland van Agro Care met het platform van LetsGrow.com. De aanleiding voor Agro Care om te gaan werken met LetsGrow.com, is dat alle relevante teeltgegevens op één centrale plek automatisch verzameld worden. “Door automatisch teeltgegevens te verzamelen worden gegevens consequent ingevoerd en werkt iedereen in het bedrijf met dezelfde data.”, aan het woord zijn twee teeltmanagers van Agro Care: Alida Kuiper en Barry Ammeraal.

Alida: “Er zijn teeltmanagers die aan de start sceptisch waren om gewasregistratie met de app in te voeren, maar nu ze er gebruik van maken komen ze met feedback en suggesties.”

Alida Kuiper is de beheerder van het LetsGrow.com account. Zij maakt op één centrale plaats de gewenste grafieken en overzichten aan. Alida zorgt ervoor dat alle teeltmanagers (die met een eigen account inloggen) de voor hen belangrijke en relevante grafieken en overzichten tot hun beschikking hebben. In de overzichten staan kengetallen waarop de teeltmanagers sturen. Door met dezelfde informatie te werken kunnen alle teeltmanagers aan de hand van actuele data met elkaar discussiëren over de teelt en hoe deze verder te optimaliseren. Alida heeft in overleg met de teeltmanagers ook notificaties aangemaakt. Er worden elke ochtend per locatie notificaties met overzichten en grafieken verstuurd naar de betreffende teeltmanager(s). Hierdoor wordt alle relevante teeltinformatie per dag in één oogopslag beschikbaar. Als laatste voert Alida vooraf (per teelt) streefwaardes voor zetting, plantbelasting en groeifactor in het systeem in. Op deze manier is het mogelijk om tijdens de teelt de realisatie te vergelijken met de streefwaardes.

Barry Ammeraal Agro Care

Barry: “Iedere teeltmanager kan continu bijhouden of de ontwikkelingen van de planten op het gewenste niveau liggen.”

Naast de geautomatiseerde registraties zoals water- en klimaatgegevens, worden er bij Agro Care ook handmatig gegevens ingevoerd. Hiervoor heeft LetsGrow.com een handige app ontwikkeld die zowel op de mobiele telefoon als op een tablet werkt. Nu iedereen een aantal maanden met het programma werkt, wordt er volop gebruik gemaakt van de app. “Er zijn teeltmanagers die aan de start sceptisch waren om gewasregistratie met de app in te voeren, maar nu ze er gebruik van maken komen ze met feedback en suggesties.” aldus Alida. Ook dat werkt goed. Barry en Alida zijn positief over het gebruik van de app. Barry geeft aan: “Ik ben minder tijd kwijt aan het invoeren van gewasregistraties. In de kas vul ik met mijn mobiele telefoon de gegevens direct op de app in.”

Meer weten over Agro Care? Bekijk de website.

Contact Ton