Open Call voor innovaties

Open Call voor innovaties

07 mei 2020

Innovaties Open Call

Dit is een open oproep aan Roboticabedrijven en/of –initiatieven en Europese (groente)telers in ons netwerk. Met name aan experts uit de agrifoodsector die bereid zijn samen te werken aan het (door)ontwikkelen van Robotische toepassingen die Europabreed kunnen worden ingezet. Voor hen heeft agROBOfood, een EU-project, in een eerste Open Call ronde 2,65 miljoen euro ter beschikking gesteld. De totale subsidiepot van 8 miljoen euro wordt ingezet om het digitale transformatieproces van de Europese agrifoodsector te versnellen en hiermee de efficiëntie en concurrentiepositie te verbeteren.

2,65 miljoen euro subsidie is een mooi bedrag, maar agROBOfood stelt niet alleen geld aan deelnemers beschikbaar. Zo zijn er 12 Competence Centers en 7 regionale clusters opgezet die als centrale contactpunten dienen en deelnemende digitaliseringsinitiatieven zullen ondersteunen door verschillende stakeholders bij elkaar te brengen.

Toepassingsvoorbeelden

Om duidelijk te maken welke toepassingen zoal in aanmerking komen voor deelname, heeft AGF.nl een aantal voorbeelden van de Wageningen University & Research (WUR) vanuit het Engels vertaald en gedeeld: “Om mensen te beschermen tegen een werkomgeving met temperaturen onder nul, wordt in het kader van het agROBOfood-project een demonstratierobot gebouwd: een ‘gemengde palletiser’ die in een vriescel kan worden ingezet. Een andere demorobot laat zien hoe fruit geautomatiseerd, op tijd en met minder mankracht kan worden geoogst. Dit leidt tot lagere productie- en grondstofkosten en biedt tegelijkertijd een oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten. Een derde demonstrator wordt ontwikkeld voor de komkommerteelt, die de rijpheid van komkommers kan beoordelen en in een broeikas vruchten kan plukken & verwerken.” [bron; 2019; AGF.nl]

LetsGrow.com aangesloten agROBOfood partner en expert

LetsGrow.com maakt als agROBOfood partner onderdeel uit van het Noordwest-Europa cluster. Het MyLetsGrow platform is, vanwege het open karakter in combinatie met strenge datasecurity standaarden, uitstekend geschikt om data uit robotische toepassingen op te halen en deze op verschillende manieren te verwerken en bruikbaar te maken; zowel voor de partner met de robottechnologie als de (gezamenlijke) eindklant. Daarbij dient LetsGrow.com ook als de spil in het proces dankzij de grote hoeveelheid technologische, plant fysiologische en kennis van de sector die het in huis heeft. Vanwege de partnerstatus kan LetsGrow.com zelf geen aanspraak maken, maar wel bemiddelen en ondersteuning bieden bij aanvragen.

Wanneer kan men aanspraak maken?

Basiscriteria voor deelname aan de open call zijn:

  • een commerciële behoefte binnen de agrifoodsector aanpakken;
  • de oplossing moet op robottechnologie(ën) gebaseerd zijn;
  • een lokale Digital Innovation Hub (DIH) dient als het primaire contactpunt;
  • akkoord gaan met het gebruik van de grensoverschrijdende diensten van het netwerk.

Alleen kleine consortia (samenwerkingen tussen 2-5 partners) vanuit de agrifood- en robotische sector, inclusief ten minste één eindgebruiker en één agrifood expert die het initiatief van de technologie voorziet, kunnen aanspraak maken. Deelnemers moeten gebaseerd zijn in een lidstaat van de Europese Unie of in een land dat zich officieel geassocieerd heeft met Horizon 2020.

Rechtstreeks aanmelden?

Alle belangrijke informatie en middelen omtrent deelname aan de eerste Open Call zijn beschikbaar op de agROBOfood website. Aanmelden kan nog tot 1 september 2020 op https://evaluation.agrobofood.eu/apply.

Interesse in aanmeldingsbemiddeling vanuit LetsGrow.com?

Wil je meer informatie over de aanmelding voor deze Open Call? Alle benodigde informatie is beschikbaar (Call Fiche, Guide for applicants en andere informatie) op de website van agROBOfood. Of contact ons, dan zullen we je verder helpen.

 

Contact Marleen

Gerelateerde artikelen