Gratis webinar-reeks; Implementatie van Plant Empowerment

Gratis webinar-reeks; Implementatie van Plant Empowerment

19 mei 2020

Plant Empowerment

De Implementatie Partners van Plant Empowerment starten een gratis webinar-reeks van vier webinars. Deelnemers leren hoe ze de basisprincipes van Plant Empowerment kunnen implementeren. Ook leert men hoe je gewassen op een duurzame manier kunt laten groeien door gebruik te maken van de natuurlijke groeikracht van een plant. Het eerste webinar wordt gehouden op woensdag 3 juni 2020 om 9 uur ’s ochtends en
15 uur ’s middags. Aanmelden is vanaf vandaag mogelijk.

Dé weg naar duurzame teelt
Plant Empowerment is een nieuwe unieke teeltmethode die leidt tot meer opbrengst en betere kwaliteit. Tegelijkertijd worden hulpbronnen zoals water, energie en voedingsstoffen efficiënter gebruikt. Dit maakt Plant Empowerment dé weg naar een duurzame tuinbouw. De theorie van Plant Empowerment wordt beschreven in het boek; Plant Empowerment, the basic principles. Dit boek wordt wereldwijd goed ontvangen en wordt momenteel ook vertaald naar het Nederlands. Veel kwekers telen al volgens de principes van Plant Empowerment. Kijk hier de video waarin Jan Voogt uitlegt wat Plant Empowerment zo uniek maakt.

Van offline naar online cursussen
Naast scholen en universiteiten, wordt Plant Empowerment ondersteund door zes wereldwijd toonaangevende tuinbouwbedrijven: Koppert Biological Systems, LetsGrow.com, Ludvig Svensson, Hortilux/PL Light Systems, Hoogendoorn Growth Management, Saint-Gobain Cultilene. Zij zijn de implementatie partners van Plant Empowerment. De partners organiseren wereldwijd steeds vaker seminars en workshops, waar telers leren hoe ze deze teeltmethode kunnen toepassen om hun productie te optimaliseren. De seminars worden goed bezocht. Voor de komende periode staan diverse evenementen op het programma. Vanwege het COVID-19 is het nog onduidelijk welke evenementen doorgang zullen vinden. Omdat de partners veel waarde hechten aan het delen van kennis is besloten om vanaf juni webinars aan te bieden.

Gratis webinar serie: Implementatie van Plant Empowerment
Er wordt gestart met een eerste reeks van vier webinars. De deelnemers leren hoe ze de natuurlijke groeikracht van de planten kunnen stimuleren en ondersteunen door optimale groeicondities te creëren. Het eerste webinar wordt gegeven door de auteurs van het boek. Zij leggen in het eerste webinar de basisprincipes uit. Onderwerpen die in de daarop volgende webinars aan bod komen zijn bijvoorbeeld: screening, data gedreven telen, automatisering, substraat, glassoorten, klimaat, bestuiving, natuurlijke plaag- & ziektebestrijding en natuurlijk & kunstmatig licht.

We starten op woensdag 3 juni 2020 om 9 uur ’s ochtends en 15 uur ’s middags – Nederlandse tijd. De volgende data zijn; 10, 17 en 24 juni.

Aanmelden
Schrijf je nu in voor de eerste webinar; www.plantempowerment.com/event/webinar-series

Contact Marleen

Gerelateerde artikelen