“De koppeling met LetsGrow.com is dé ‘slimmigheid’ van Rainlevelr” – Erwin Hofman

  • 16 september 2020
    • Succesverhaal

In Rainlevelr dragen Nederlandse tuinders bij aan droge voeten door vóór een zware regenbui ruimte te maken in hun hemelwaterbassin of silo. Dat doen ze op vrijwillige basis. Delfland informeert de tuinders over de neerslagverwachting en laat weten wanneer meer ruimte nodig is. Eenmalig vergoedt Delfland de extra voorzieningen, de tuinder werkt ermee en onderhoudt ze. Door deze samenwerking is er minder risico op wateroverlast en is er minder snel waterschade.

Het vernuft van Rainlevelr vindt Erwin Hofman (Montera Techniek) de koppeling met LetsGrow.com. Daardoor kan Delfland zien hoeveel ruimte beschikbaar is in de bassins en in combinatie met de neerslagverwachting berekenen hoeveel ruimte vrijgemaakt mag worden bij de deelnemers van Rainlevelr.

Op basis van de verwachte neerslag wordt er berekend hoeveel er vrijgemaakt mag worden bij de deelname aan Rainlevelr. Doordat de teler zelf beslist of hij de klep openzet, is de drempel om deel te nemen laag. Je wilt immers in droge tijden geen tekort aan gietwater hebben. Een collectief bassin waar tuinders in droge tijden weer gebruik van kunnen maken, is er niet, misschien iets om over na te denken.